+31683445433 info@lifeoptimal.nl

tarieven

BASIS GGZ therapie 

  • Intake (diagnostiek consult) van 60 minuten: € 180,-

  • Behandelconsult van 60 minuten: € 160,-*
    *volledig of grotendeels vergoed

Coaching

Losse sessie € 120,- excl. 21% BTW (50 min)
Pakket 5 sessies € 550,- excl. 21% BTW
 
Pakket 10 sessies € 1050,- excl. 21% BTW 

neurofeedback training

Losse training € 90,- (50 min)
Pakket 5 trainingen € 425,-
Pakket 10 trainingen € 800,- 

*De tarieven zijn conform de door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vastgestelde tarieven. Indirecte tijd (o.a. rapportage en voorbereiding) is inbegrepen.

vergoedingen

Basis GGZ therapie

Ondanks dat Life Optimal bewust geen contracten met zorgverzekeraars heeft afgesloten, wordt de basis GGZ therapie geheel of grotendeels vergoed. Ik wil namelijk zo veel mogelijk onafhankelijk van de verzekeraar een professionele inschatting kunnen maken van wat er inhoudelijk en qua behandeling nodig is. Dit betekent dat je zelf je maandelijkse factuur indient bij je zorgverzekeraar voor vergoeding. Afhankelijk van het soort polis, wordt er tussen de 50 en 100 procent vergoed van de behandelconsulten. Voor meer informatie kun je kijken op www.contractvrijepsycholoog.nl.

Het wordt sterk aangeraden om zelf contact op te nemen met je zorgverzekeraar en je grondig te laten informeren over de vergoedingsmogelijkheden zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Vraag naar vergoeding basis GGZ therapie bij contractvrije psycholoog (Life Optimal).

Onverzekerde zorg

Zelf betalen, omdat er geen sprake is van een stoornis, of omdat je dat liever wilt omdat je geen diagnose wilt hebben, dan kan dat natuurlijk ook. Dan wordt er een lager tarief gehanteerd (€ 120,- ipv € 160,- voor 50 min behandeling) omdat er dan minder administratieve tijd nodig.

Coaching

In tegenstelling tot de individuele therapie wordt coaching helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar en is niet vrijgesteld van BTW. Wij zijn dan ook verplicht om BTW te rekenen. Als ondernemer of officieel geregistreerde ZZP’er kun je zakelijke coaching aftrekken bij de belasting. De kosten vallen binnen de post ondernemerskosten. Voor Ondernemers en ZZP’ers zijn de tarieven aftrekbaar voor de inkomsten- en omzetbelasting (21%) en zijn terug te vorderen bij de Belastingdienst. Laat je je hierover informeren door je accountant of belastingconsulent.

kinderen en adolescenten

Op dit moment heeft Life Optimal nog geen contract met de gemeente om de zorg vergoed te krijgen. Ouders dienen de behandeling zelf te betalen; dit kan ook niet worden vergoed vanuit de zorgverzekering.

neurofeedback

Neurofeedback wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wanneer je neurofeedback volgt in het kader van persoonlijke ontwikkeling, ter preventie van uitval, bij hoge werkstress of wanneer het bijdraagt aan behoud of herstel van arbeidsgeschiktheid of re-integratie in het arbeidsproces, is jouw werkgever mogelijk bereid om de kosten voor neurofeedback op zich te nemen. Als je een eigen bedrijf hebt, dan kunnen de neurofeedback trainingen opgevoerd worden als bedrijfskosten.

afspraak afzeggen

De afspraak kan kosteloos afgezegd worden tot 24 uur van te voren. Indien een afspraak te laat wordt geannuleerd dan zal de afspraak in rekening worden gebracht (€ 70,-). De gereserveerde tijd kan in dat tijdsbestek namelijk niet meer worden benut voor een andere cliënt. Deze factuur kan niet worden gedeclareerd bij de ziektekostenverzekering.

Voor de Algemene betalingsvoorwaarden kun je hier verder lezen.

Als je het gevoel hebt dat je wel wat hulp kunt gebruiken…

Therapie, coaching en neurofeedback brengen je net de stap verder die je wenst. 

Als je het gevoel hebt dat je wel wat hulp kunt gebruiken…

Therapie, coaching en neurofeedback brengen je net de stap verder die je wenst. 

Adres 1
Sarphatistraat 14
1017WS Amsterdam

Adres 2
Willem de Zwijgerlaan 69
1056JG
Amsterdam

BIG: 01991645525
KvK: 84791284
BTW: NL004014664B15
AGB-code praktijk: 94066684
AGB-code persoonlijk: 94012840