+31683445433 info@lifeoptimal.nl

over life optimal

Mijn naam is Dominique Meijssen, GZ-psycholoog, coach en neurofeedback trainer. Jarenlang heb ik met veel plezier in de basis GGZ en diverse ziekenhuizen gewerkt met zowel kinderen als volwassenen. Vanuit verschillende invalshoeken (onderzoeker, behandelaar en leidinggevende) heb ik ervaren dat mensen zelfs in de diepste dalen in staat zijn om iets van het leven te maken. Mensen kunnen veerkracht laten zien op momenten dat anderen zouden denken dat ze het bijltje erbij neer zouden leggen. Ook zijn ze in staat een vorm van zingeving te vinden die vanuit hun hart wordt ingegeven. Tegelijkertijd liep ik binnen de organisaties waar ik heb gewerkt ook tegen de beperkingen aan van de vaak klachtgerichte en symptoomgerichte manier van werken en de beperkte ruimte voor preventie en een holistische visie op gezondheid en ziekte. Daarom ben ik in 2022 begonnen met Life Optimal. Het voelt vrij om de ruimte te hebben om te kijken en luisteren naar de persoon als geheel en vervolgens een holistische op maat aanpak te kunnen kiezen. Ik werk daarom ook graag samen met andere disciplines omdat dat wat ik te bieden heb misschien niet is wat jij op dit moment nodig hebt. Mijn manier van werken kan het beste omschreven worden als humorvol, confronterend, veilig, inzichtgevend en oprecht. 

Om zelf mijn balans te houden kom ik graag buiten in de natuur, luister en maak ik muziek, doe ik yoga en ben ik graag samen met de mensen waar ik van houd. Ik probeer bewust te leven en mijn hart te volgen zonder mijn hoofd en lichaam daarbij uit het oog te verliezen. En lol maken, misschien wel het allerbelangrijkste in mijn leven.

over life optimal

Mijn naam is Dominique Meijssen, GZ-psycholoog, coach en neurofeedback trainer. Jarenlang heb ik met veel plezier in de basis GGZ en diverse ziekenhuizen gewerkt met zowel kinderen als volwassenen. Vanuit verschillende invalshoeken (onderzoeker, behandelaar en leidinggevende) heb ik ervaren dat mensen zelfs in de diepste dalen in staat zijn om iets van het leven te maken. Mensen kunnen veerkracht laten zien op momenten dat anderen zouden denken dat ze het bijltje erbij neer zouden leggen. Ook zijn ze in staat een vorm van zingeving te vinden die vanuit hun hart wordt ingegeven. Tegelijkertijd liep ik binnen de organisaties waar ik heb gewerkt ook tegen de beperkingen aan van de vaak klachtgerichte en symptoomgerichte manier van werken en de beperkte ruimte voor preventie en een holistische visie op gezondheid en ziekte. Daarom ben ik in 2022 begonnen met Life Optimal. Het voelt vrij om de ruimte te hebben om te kijken en luisteren naar de persoon als geheel en vervolgens een holistische op maat aanpak te kunnen kiezen. Ik werk daarom ook graag samen met andere disciplines omdat dat wat ik te bieden heb misschien niet is wat jij op dit moment nodig hebt. Mijn manier van werken kan het beste omschreven worden als humorvol, confronterend, veilig, inzichtgevend en oprecht. 

Om zelf mijn balans te houden kom ik graag buiten in de natuur, luister en maak ik muziek, doe ik yoga en ben ik graag samen met de mensen waar ik van houd. Ik probeer bewust te leven en mijn hart te volgen zonder mijn hoofd en lichaam daarbij uit het oog te verliezen. En lol maken, misschien wel het allerbelangrijkste in mijn leven.

Kwalificaties & registraties

 • Gezondheidszorgpsycholoog (BIG-geregistreerd)
 • Orthopedagoog
 • EMDR therapeut (Vereniging EMDR Nederland, basis- en vervolgopleiding)
 • Proefschrift (2009): Out of balance: mothering after very preterm delivery (ernstige vroeggeboorte en alle gevolgen daarvan voor kind en ouders)
 • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
 • Neurofeedback trainer (Neuroptimal)
 • Yoga docent
 • Yogatherapeut (in opleiding)
 • Diverse trainingen in de Ayurveda leer
  Voice Dialogue 
  DISC en Drijfveren trainer

  Lid LVVP (Landelijke Vereniging voor Psychologen en Psychotherapeuten)

Contact

Bij vragen stuur gerust een bericht.
Vul het onderstaande contactformulier in of stuur een email.

9 + 6 =

Adres 1
Sarphatistraat 14
1017WS Amsterdam

Adres 2
Willem de Zwijgerlaan 69
1056JG
Amsterdam

BIG: 01991645525
KvK: 84791284
BTW: NL004014664B15
AGB-code praktijk: 94066684
AGB-code persoonlijk: 94012840